Home Onze school Wereldoriëntatie

Wereldoriëntatie

Vanaf de onder- en middenbouw leren leerlingen in kringgesprekken en activiteiten veel over de wereld om hen heen. Alledaagse onderwerpen komen hierbij aan bod in diverse thema’s en projecten.

In de bovenbouw werken we met de methode DaVinci. In deze methode leren we over volken verspreid over de hele wereld. We vergelijken wat we daar leren met wat we over Nederland geleerd hebben. Alle wereld-oriënterende vakken zijn in deze methode geïntegreerd. Als we het over Egypte hebben komen bijvoorbeeld de piramides aan bod, goden en geloof, de topografie van Afrika, de natuur van Afrika, bouwen en waterkracht enzovoorts. Leerlingen leren zelf op onderzoek te gaan en presenteren elkaar op veel verschillende en creatieve manieren wat ze geleerd hebben.

Meer informatie over de onderwerpen van DaVinci zijn te vinden door hier te klikken.