Home Onze school Techniek

Techniek

Kennis van techniek hoort bij het onderwijs voor de toekomst. ’t Klankbord geeft technieklessen in een echt technieklokaal. Vanaf groep 1/2 werken de leerlingen maandelijks aan techniek. De leerlingen werken onder andere met activiteiten uit de ontdektorens, waarbij bijvoorbeeld natuurkundige proefjes en bouwen met verschillende constructiematerialen aan bod komen. In de bovenbouwgroepen wordt gewerkt met de wereld-oriënterende methode DaVinci, waarbij de leerlingen leren onderzoeken en ontwerpen. Techniek is één van de verschillende aandachtsvelden die binnen het programma van DaVinci vallen. Elk jaar hebben we ruim een maand verschillende robots in alle groepen. De leerlingen leren met de robots programmeren. Naast de robots programmeren we ook met het programma Scratch junior in de onderbouw groepen en Scratch in de bovenbouw groepen.