Home Onze school Leerlingenraad

Leerlingenraad

In de leerlingenraad zitten leerlingen die gekozen zijn door hun eigen groep via stemmen. Deze leerlingen zetten zich graag in namens hun groep en andere leerlingen van de school voor een goede en prettige gang van zaken op school. Dit betekent dat de leerlingenraad de belangrijke rol heeft om erachter te komen wat er leeft op school en wat iedereen graag ziet gebeuren. De leerlingen doen zo ervaring op op groepsniveau en binnen de leerlingenraad in meningsvorming en in het formuleren van standpunten en doelstellingen. Daarnaast maken ze spelenderwijs kennis met democratische beginselen met als doel betrokkenheid van leerlingen bij de school te bevorderen.

Onze leerlingenraad 2019-2020

Als schoolorganisatie weten we met name via de leerlingenraad wat de leerlingen van onze school belangrijk vinden en krijgen we beter inzicht in hetgeen leerlingen voor hun functioneren op school nodig hebben. De school probeert met wat de leerlingenraad naar voren brengt zoveel mogelijk rekening te houden en dit mee te nemen in de verbeterplannen om de kwaliteit van onze schoolorganisatie te verbeteren.

De leerlingenraad komt ongeveer eens in de drie maanden samen. De onderwerpen in de vergadering kunnen zijn: buitenspeelgoed, het kiezen van een nieuwe methode, hygiëne in de school, evaluatie van schoolactiviteiten enz.

Bij ons op school hebben leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 zitting in de leerlingenraad