Home Onze school Engels

Engels

Binnen onze basisschool krijgen onze leerlingen vanaf groep 1 Engels aangeboden. Speelse activiteiten in de laagste groepen zorgen voor een eerste kennismaking met een vreemde taal. We volgen daarna de ontwikkelingsgang van het kind en bieden geleidelijk ook meer formele taalleeractiviteiten aan. Het accent ligt op communicatieve vaardigheden: luisteren (naar klanken en woorden) en spreken (van woorden naar zinnen en verhalen.) Deze opbouw van spreken in en leren van Engels is wetenschappelijk onderzocht.

Waarom jong Engels leren?

Vroeg beginnen met een vreemde taal is om verschillende redenen een logische keuze. Allereerst hebben jonge kinderen het vermogen een taal spelenderwijs te leren. Door bezig te zijn in een taal werken ze ongemerkt aan die taal. Kinderen vinden het spannend en dat maakt de motivatie voor spel, activiteiten en lessen in het Engels groot. Het is belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk ondergedompeld worden in ‘Native English’ omdat ze juist in de eerste jaren heel goed klanken kunnen nabootsen. Zo ontwikkelen ze een juiste uitspraak. Werken in een andere taal is ook goed voor de internationale oriëntatie. VVTO (Vroeg Vreemde Talen Onderwijs)Engels opent als het ware de vensters naar andere samenlevingen.