071-5314950
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws Groepen 7 en 8 zetten zich actief in voor het milieu

Groepen 7 en 8 zetten zich actief in voor het milieu

16 oktober 2021 | Nieuws

De groepen 7 en 8 van ’t Klankbord hebben de afgelopen weken zich actief ingezet voor verschillende milieu projecten. Hoe leerzaam, maar ook leuk was dat ! Zo hopen wij bewustheid bij de leerlingen te creëren voor de verantwoordelijkheid die zij nu ook al hebben ten aanzien van het milieu.

Plastic Whale Battle                                     
De groepen 8 hebben meegedaan aan een project van de Plastic Whale Foundation. De Plastic Whale Foundation streeft naar plasticvrij water over de gehele wereld. We hebben in deze weken geleerd over de enorme hoeveelheden plastic, die terecht komen in al onze wateren en inmiddels een enorme grote plastic soep in de oceaan vormen.

We hebben geleerd dat wij zelf ook als kinderen ons kunnen inzetten voor plasticvrij water. Zo hebben wij afgelopen maandag 18,25 kilo afval uit de Leidse grachten gevist en hebben wij in onze schoolomgeving een grote container vol plastic ingezameld. Ook hebben we gekeken naar een idee wat wij zelf als kinderen kunnen opzetten in en rond de school. Dit hebben wij in een tik tok-filmpje samengevat. 
                             
Klik hier: https://missieplasticvrijwater.nl/battle-scholen/2021/t-klankbord-groep-8a-b/

 

 

Textiel race
Groep 7 heeft de afgelopen weken meegedaan met de eerste Leidse Textiel Race. Dit was een strijd tussen 9 Leidse basisscholen. Het doel was zoveel mogelijk oude kleding en textiel in te zamelen voor duurzaam hergebruik. Een schonere wereld door duurzaam gebruik van grondstoffen. In 4 weken tijd haalden we met alle 9 Leidse basisscholen ruim 10.000 kilo op!! Met de enorme hoeveelheid die wij als ’t Klankbord ophaalden, hebben we een mooie derde plaats bereikt. We hebben daarvoor een mooie medaille ontvangen. Die 10.000 kilo kan nu op een veilige en duurzame manier worden gerecycled.

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This