071-5314950
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws Afscheid van meester Wim, meester Han en juf Ria

Afscheid van meester Wim, meester Han en juf Ria

7 juli 2021 | Nieuws

Op woensdag 7 juli hebben we een heel leuke dag gehad om bij het afscheid stil te staan van meester Wim (die al met pensioen is), van meester Han (die bijna met pensioen gaat) en van juf Ria (die net voor de herfstvakantie met pensioen gaat).

Ze zijn op een geweldig mooie fiets de hele Stevenshof doorgegaan en hebben van de mooie optredens van alle groepen genoten. Bij de ene groep zagen ze een dansje, de andere groep had een puzzel gemaakt, en bij weer een andere groep moesten ze zelf aan de slag met hun talenten waarvan we de afgelopen jaren zo hebben genoten. Alle drie waren onder de indruk van de mooie berichten en woorden, het afscheid van de kinderen, collega’s en ook een grote groep oud-collega’s. Hieronder ziet u een impressie van de dag. Onder de foto’s ziet u een korte beschrijving van hun loopbaan bij ’t Klankbord.

Meester Wim – met pensioen eind mei 2021

Na een loopbaan van 45 jaar in het onderwijs ging Wim Chrispijn van basisschool ’t Klankbord eind mei 2021 met pensioen. Na eerst elders gewerkt te hebben ging meester Wim in 1989 op ’t Klankbord aan de slag. Het gezin was in Stevenshof komen wonen en zoon Ronald zat vanaf zijn vierde op de school.

Toen daar een vacature was, gaf de juf Marianne van groep 3 Chrispijn een seintje en op 1 augustus 1989 startte hij met een 35 leerlingen tellende groep 6/7. Niet lang daarop werd hij adjunct van de school die in die jaren flink groeide. Zo kwam er een dependance op een ’koeienveld’ om de vierhonderd leerlingen van toen kwijt te kunnen. Lange tijd gaf hij daarnaast ook les, veelal in de bovenbouw. Zo hebben niet alleen veel kinderen die nu op school zitten, les van hem gehad. Ook voor ouders geldt dat. Zelfs sommige leerkrachten die nu nog op ’t Klankbord werken, zaten ooit bij hem in de bankjes.

De laatste jaren had Chrispijn vooral taken als ict, het leerlingenvolgsysteem en het aannemen van nieuwe leerlingen op de inmiddels 250 leerlingen tellende school.

Meester Wim gaat gelukkig niet helemaal weg. Hij blijft aan de school verbonden als vrijwilliger op dinsdag- en donderdagochtend!

 

Meester Han – met pensioen eind juli 2021

Het leven op ’t Klankbord begon in 1989 toen hij verhuisde naar de Stevenshof.

Zoon Floris kwam als 6-jarige in groep 3 en binnen een jaar werd meester Han door de toenmalige directrice, Betsy Ruiter, benaderd om als ouder mede de schoolkrant samen te stellen. Dat heeft hij gedaan tot de allerlaatste editie in 2020.

In 1996 kwam meester Han in dienst van ’t Klankbord om naast de conciërge te komen werken. In het begin hield meester Han zich vooral bezig met grote klussen, maar ook met het nakijken van huiswerk van de groepen 6, 7 en 8.

Vanaf ongeveer 2008 wierp meester Han zichzelf op als muziekmeester en dat heeft geduurd tot 2019, toen door gehoorproblemen dat niet meer mogelijk was. Buiten de muzieklessen om was meester Han op maandagmiddag na schooltijd dirigent van een kinderpopkoor dat als hoogtepunt de kerstoptredens in 2018 in het Cultureel Centrum te Voorschoten had, met bij elkaar wel 1.000 toeschouwers in de zaal.

De laatste jaren was het vooral zorgen voor. Zorgen voor soep, handdoeken, koek, schone vaat, koffie en thee, handdoek- en toiletrollen en niet te vergeten; bitterballen!

Klusjes als lampen verwisselen, stroomstoringen opheffen, afijn te veel om op te noemen. Omdat meester Han het werk in de huidige situatie heel leuk vindt, blijft hij vrijwilliger op de dinsdag- en donderdagochtend. Dus niet vaarwel, maar tot ziens.


Juf Ria – met pensioen eind oktober 2021

In totaal heeft juf Ria op zes scholen gewerkt, maar de langste tijd op ‘t Klankbord. Ook heeft zij in alle groepen lesgegeven als groepsleerkracht, maar ook als handwerk juf en de laatste jaren werkt zij op ’t Klankbord als vakleerkracht creatieve vakken! Alle kinderen van ’t Klankbord gaan haar lessen zo missen.

Juf Ria: “Wat heb ik veel zien veranderen:
* Van klassikaal onderwijs…. naar werken in niveaus met daarbij een steeds veranderend handelingsplan!
* Van “ben jij klaar?, kom maar, dan mag je voor de juf dit nakijken en jij mag de plantjes watergeven” ….tot verrijkingswerk aanleveren en lesgeven in de plusklas.
* Van gezellige huisbezoekjes en gesprekjes met ouders bij de bakker en slager…tot “zoom oudergesprekken” in deze corona tijd!
* En niet te vergeten, van schoolkrijtje en balpen, schriften en boeken….naar digibord, chromebooks en Snappet!
Maar wat gelukkig nooit veranderd is zijn de kinderen, ieder met hun  (eigen) aardigheden, talenten, hobby’s, karakters en levensverhalen.”

 

 

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This