071-5314950
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws In actie voor de wijk: de Groene Krant

In actie voor de wijk: de Groene Krant

12 mei 2021 | Nieuws

Groep 7 en 8 hebben in samenwerking met studenten van Njord en onder leiding van Stichting Move een project ontwikkeld waarin centraal stond: wijkverbetering. ’t Klankbord vindt het enorm belangrijk om de kinderen ook verantwoording bij te brengen voor hun eigen leefomgeving en op te gaan treden als actief burger in onze maatschappij.

De kinderen gingen eerst op verkenning in de wijk en ondervroegen bewoners. De kinderen kwamen tot de conclusie dat de wijk groener mag en dat er minder zwerfafval op straat gegooid moet worden.

Het idee is gekomen om een Groene Krant te ontwikkelen met nuttige informatie voor bewoners om de wijk op te fleuren met bloemen en schoner te maken van zwerfafval. De klas heeft in groepjes elk een artikel geschreven. De studenten hebben hier in begeleid en ervoor gezorgd dat een drukker de krant wilden afdrukken.

Ook konden er bij de krant plantenzaadjes mee bezorgd worden en hopen we dat de wijk weer wat fleuriger wordt.

In totaal zijn er 200 krantjes bezorgd op woensdag 12 mei in de wijk.

Ook Sleutelstad kwam een kijkje nemen en maakte een verslag:
https://sleutelstad.nl/2021/05/14/leerlingen-t-klankbord-maken-groene-krant/

   

                   

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This