071-5314950
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws Opening Kinderboekenweek 2020

Opening Kinderboekenweek 2020

5 oktober 2020 | Nieuws

Vandaag is de Kinderboekenweek op ’t Klankbord geopend. Van 5 oktober t/m 15 oktober gaan we op ’t Klankbord terug in de tijd. Dit jaar is het thema; “En toen…”.

Een thema waar de meeste kinderen van smullen. Dinosaurussen, ridders en kastelen, een wereld vol magie. Tien dagen boekenfeest. We lezen zoveel mogelijk, lezen voor en worden voorgelezen. Leerkrachten lezen voor in een andere groep, kinderen van de bovenbouw lezen voor in de onderbouw, een opa die zelf een boek geschreven heeft leest voor in groep 8.

Boeken brengen de geschiedenis tot leven waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. We lezen spannende verhalen over ridders, verplaatsen ons in oorlogstijd of wanen ons in de Oudheid. We hebben geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken, we verkennen de wereld van toen door het lezen van boeken! In iedere groep komt een zwerfboekenkastje te staan. Kinderen kunnen daar boeken in zetten en een ander boek meenemen om thuis te lezen.

Ieder jaar openen we op ’t Klankbord gezamenlijk deze week met een toneelstuk dat door leerkrachten wordt opgevoerd. Dat is een echte traditie bij ons op school. Dit jaar kan dit niet live, maar is het toneelstuk na schooltijd opgenomen zodat het maandag 5 oktober via het digibord in alle klassen kan worden vertoond. Het toneelstuk gaat over opa en oma waren die de zolder aan het opruimen waren. Daar zagen zij tussen alle oude spullen een tijdmachine staan. Door er verschillende malen op te drukken kregen ze vele personages uit de geschiedenis op bezoek: een holbewoner, Cleopatra en een echt mummie, een ridder en zijn jonkvrouw, en tenslotte een heuse piraat. Na de angstige ontmoeting met de piraat besloten opa en oma maar voortaan in boeken te lezen over de geschiedenis. Dat is wat veiliger en boeken brengen de geschiedenis mooi tot leven.

.             

           

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This