071-5314950
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws Voorleesdagen gestart

Voorleesdagen gestart

22 januari 2020 | Nieuws

Vandaag zijn op school, net als in de rest van Nederland, de Nationale Voorleesdagen gestart. De Nationale Voorleesdagen
hebben tot doel dat kinderen meer voorgelezen worden. Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. De voorleesdagen zijn tot en met 1 februari.

De groepen 1 tot en met 3 kregen vanochtend een heuse Moppereend in de klas op bezoek.
De Moppereend is de hoofdpersoon van het Prentenboek van het Jaar 2020. Wat kon die eend mopperen.  

De leerkrachten van de groepen 4 tot en met 8 begonnen vanochtend niet in hun eigen groep, maar allemaal in een andere groep. Zij begonnen daar de dag met voorlezen. Dit vonden de kinderen zeker voor herhaling vatbaar. Hoe spannend is het om in groep 4 de juffrouw van groep 8 te krijgen.

Wilt u tips voor het voorlezen voor thuis? Kijk op de website van de: Nationale Voorleesdagen.

                   

.

 

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This