071-5314950
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws ’t Klankbord rookvrij schoolterrein

’t Klankbord rookvrij schoolterrein

9 januari 2020 | Nieuws

Vanochtend heeft wethouder Marleen Damen (wethouder Gezondheid, Jeugdzorg & Welzijn) de school en het schoolplein van ’t Klankbord tot rookvrij schoolterrein verklaard. Dit gebeurde op feestelijke wijze door het bord “rookvrij schoolterrein” te onthullen in het bijzijn van een 25-tal bovenbouwleerlingen.

’t Klankbord vindt het belangrijk dat zij de leerlingen een gezonde leeromgeving kunnen bieden welke het juiste voorbeeld laat zien. Uit onderzoek blijkt dat “zien roken, doet roken”. Kinderen en jongeren beginnen gemakkelijker en eerder met roken als ze roken in hun omgeving zien. Een rookvrij schoolterrein helpt leerlingen niet te starten met roken en voorkomt ongewenst meeroken.

Vanaf 1 augustus 2020 is het ook wettelijk verplicht voor alle scholen een rookvrij schoolterrein te hebben. ’t Klankbord heeft tezamen met De Zwaluw en De Sevenshofschool besloten dit al direct aan het begin van 2020 te organiseren.

Een rookvrij schoolterrein betekent dat er nergens meer op het schoolterrein gerookt mag worden. Dit geldt voor iedereen: leerkrachten, ondersteunend personeel, ouders en bezoekers. Ook tijdens ouderavonden en andere activiteiten buiten schooltijd.

   

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This