071-5314950
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws Kinderboekenweek 2019

Kinderboekenweek 2019

14 oktober 2019 | Nieuws

In verband met Leidens Ontzet begonnen we de Kinderboekenweek wat later, te weten op maandag 7 oktober. De opening was in de aula en startte met een leuk toneelstuk: “De Boekenbus”. De Boekenbus krijgt pech. Verschillende mensen willen de buschauffeur helpen de band te plakken. Zoals de tuinierster die met wat mest en water de band hoopt te kunnen helen. De dokter denkt de band te kunnen plakken met een pleister. De tandarts, de werkman en een bakker doen ook hun best. Gelukkig brengt een informatieboek uitkomst. Het mooie decor voor dit toneelstuk werd gemaakt door groep 8 samen met de handvaardigheidsleerkracht, juf Ria.
           
De Kinderboekenweek stond bol van leesbevorderende activiteiten. Vast onderdeel was natuurlijk ook weer het voorlezen van de groepen van de bovenbouw en middenbouw aan groepen in de onderbouw. De Bruna Stevenshof bood gedurende de Kinderboekenweek in een stand nieuwe boeken aan. Met de Bruna spaaractie hebben we weer veel geld opgehaald voor nieuwe boeken voor de schoolbieb. Daar zijn we blij mee.

De Kinderboekenweek werd donderdag 17 oktober afgesloten met de voorleeswedstrijd. Melanie uit groep 7A streed tegen Naomi uit groep 8B in de finale. Beiden deden het super goed. Naomi ging er uiteindelijk met de titel Voorleeskampioen van ’t Klankbord 2019 vandoor.
                 
Tot slot dansten we met de hele school op het Kinderboekenweek liedje van Kinderen voor Kinderen. Meisjes uit groep 8 dansten voor op het podium. Een superleuke afsluiting van een geslaagde Kinderboekenweek.

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This