071-5314950
Wij zijn een SCOL school
Home Nieuws School op Seef

School op Seef

23 september 2019 | Nieuws

In de Stevenshof zitten drie basisscholen naast elkaar en dat veroorzaakt een drukke ochtendspits. Op de R.K. basisschool ’t Klankbord zijn ze al jaren bezig kinderen, leerkrachten en ouders bewust te maken van het belang van verkeersveiligheid en dat valt ook het Zuid-Hollandse verkeersveiligheidprogramma School op Seef op. Wethouder Martine Leewis mocht het nieuwste rapport uit komen reiken.
“Je houdt af en toe je hart vast”, zegt wethouder Leewis, “het is op veel plekken rondom scholen een lastige puzzel. Maar met dit derde certificaat op zak mag ’t Klankbord heel trots zijn en ik ben het ook.” Leerkracht Ria de Bruin vertelt wat er zoal gebeurt op school. “We geven verkeerslessen, ook al in de kleuterklassen, we bereiden de bovenbouw voor op het verkeersexamen en laten de leerlingen ook de fietsen mee naar school nemen om ze goed na te kijken of alles werkt. Verder besteden we er aandacht aan in onze lesgroep. Ik denk dat onze leerlingen goed beseffen wat er nodig is om veilig naar school te komen.”

Verkeersveiligheid rondom scholen is een jaarlijks terugkerend thema in september. De scholen beginnen weer, een nieuwe groep brugklassers moet veelal zelf zijn weg vinden naar een nieuwe school, en kinderen zijn snel afgeleid en dus extra kwetsbaar is het drukke verkeer. Volgende week begint School op Seef daarom met een nationale schoolbrengweek, om ouders te stimuleren samen met hun kind naar school te fietsen en te lopen en kinderen zo te leren hoe dat het beste op een veilige manier kan.
Kinderen moeten leren fietsen en omgaan met het verkeer, maar ouders moeten ook hun gedrag aanpassen. Wethouder Leewis vindt dat ouders en leerkrachten moeten samenwerken om de veiligheid te vergroten. “De gemeente kan zorgen voor een betere inrichting van de omgeving, maar je kind naar school brengen op de fiets of lopend als dat kan helpt nog veel meer. Daar is nog een wereld te winnen.”
Kijk voor meer informatie op de website van School op Seef, www.schoolopseef.nl.

Luister hier de radioberichten

 

UW PRIVACY EN HET GEBRUIK VAN COOKIES

Deze website gebruikt cookies om de inhoud en de marketing van onze website te personaliseren, om extra functies te bieden en om websiteverkeer te analyseren. Per categorie; functioneel of marketing, wordt duidelijk aangegeven waar de cookies voor dienen. U kunt zelf bepalen welke cookies aan of uit mogen staan. Functionele cookies kunnen niet worden uitgezet, deze zijn noodzakelijk voor de werking van de website. Wanneer u direct op ‘Accepteren’ klikt dan gaat u akkoord met de toepassing van alle cookies binnen deze website. Meer informatie over privacy kunt u vinden op de privacypagina van SCOL.

Cookie instellingen ×

  • Functioneel

Deze website gebruikt cookies die voor de functionaliteit van de website noodzakelijk zijn. Denk aan basisfuncties, instellingen, pagina-navigatie en o.a. toegang tot beveiligde delen van de website. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Pin It on Pinterest

Share This